irispleven.com BG EN RU
Facebook
въведи текст за търсене:

 Интервю

НИКОЛА АЛЕКСИЕВ:
ИРИСЪТ РАЗКРИВА ЗАБОЛЯВАНИЯТА, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА СЕ ПРОЯВИЛИ

Никола АлексиевВизитка

Никола Алексиев е роден на 23.02.1949 в село Правенци, окръг Шуменски. През 1968 година е приет за курсант във ВНВВУ „Георги Бенковски” град Долна Митрополия, профил командно щабни ВВС. Служил е като офицер в тилов батальон. През 1976 е приет във Военна академия град София. През 1979 завършва академията и се връща като преподавател във Висшето Военно Училище в град Долна Митрополия. Като такъв служи до 1992 година. През 1990 година завършва курсове по ирисова диагностика, открива фирма и започва официално да помага на хората – диагностицира заболяванията по метода на ирисологията, а след това ги лекува с билкови смеси, които сам приготвя.

- Г-н Алексиев, разкажете ни кое провокира интереса ви към ирисовата диагностика.
- Когато бях 7-8 годишен, баща ми беше с проблемно разширени вени и беше приет в болница. В резултат на лекарска грешка състоянието му се влоши и след търсене на много лекари и лекове в крайна сметка беше изписан в безнадеждно състояние от ВМИ – София. Тогава научихме, че в Търговище преглежда ирисов диагностик – д-р Ири Баканов – и отидохме при него. Той прегледа баща ми – светна с едно фенерче, с лупа разгледа окото му, каза му от какво е болен и му изписа рецепта. За 45 дни баща ми оздравя. Това така зарадва и впечатли детската ми душа, че взех лупа и фенерче и започнах да разглеждам очите на близките и приятелите си. Постепенно започнах все по-точно да диагностицирам заболяванията и това още повече ме стимулираше да продължа да се уча. Междувременно събирах рецепти и изучавах билколечението. През 1990 г. завърших курсове по ирисова диагностика, след което започнах официално да я практикувам, като регистрирах фирма.

- Разкажете ни малко повече за ирисовата диагностика.
- Ирисовата диагностика е малко познат метод на диагностика и лечение у нас, въпреки че се използва от древността. Още тогава ирисът е бил сравняван с дървото – мекото и поресто дърво не е дълготрайно, докато плътното и масивно дърво е твърдо и издръжливо. Така е и с ириса – колкото по-хомогенен е той, толкова по-силна и здрава натура е човекът.
Схеми на ириси са открити в Хеопсовата пирамида. Основоположник на съвременната ирисова диагностика е унгарският лекар д-р Игнац фон Пекчели (1826 – 1907). Като дете той се покатерил на дърво, за да вземе яйцата на една сова, която обаче го нападнала, а момчето при сборичкването й счупил крака. В този момент погледите им се срещнали и момчето видяло как върху ириса на совата внезапно се появила черна линия. Тогава направил връзката между болката и ириса. Взел совата вкъщи, наблюдавайки как се променя белега в окото. Впоследствие написал първата книга за ирисовата диагностика. Негов продължител в България е Петър Димков.
Ирисовата диагностика или иридологията е метод, използван в алтернативната медицина за анализиране на здравния статус на пациента. Базира се на тясната връзка между окото и тялото – всеки орган в тялото има свой „огледален” образ в ириса и той е специфичен за всеки от нас. Ирисът е „карта” – десният ирис показва състоянието на дясната срана на тялото, а левият ирис – на лявата страна. Теоретично ирисът се разделя на зони, като всяка зона съответства на определен орган и система в човешкия организъм – сърце, бъбреци, черен дроб, нервна система, бели дробове, слухова и зрителна система. Различни пигментации, точки, петна, формата, релефа и тъканта на ириса показват състоянието на тези органи и системи, междуорганните зависимости, задръжка на токсини, повишена органна киселинност, стари процеси, които се отразяват върху текущото състояние, остаряване на тъкани и съдове и други.

- Г-н Алексиев, какви са предимствата на ирисовата диагностика?
- Ирисовата диагностика има няколко предимства, които я правят предпочитан диагностичен метод:
1. Тя е ранна диагностика. Ирисът, носейки генетична информация за организма, разкрива отклонения или заболявания на определени органи, преди те да се проявят. Това е изключително предимство на ирисовата диагностика от гледна точка на превенцията – информацията от нея насочва пациента да направи допълнителни прегледи и изследвания, да промени начина си на живот и на хранене, за да избегне генетично предпоставените заболявания.
2. Тя е ретроспективна диагностика. Ирисът носи информация за минали заболявания, включително и такива, които са протекли скрито и пациентът дори не е подозирал за тях. Това е много важна информация при диагностициране на текущи състояния. Освен това чрез ирисовата диагностика могат да бъдат диагностицирани такива състояния, които са били безуспешно диагностицирани с други методи.
3. Ирисовата диагностика позволява диагностична взаимовръзка. Тя дава информация за цялостното здравословно състояние на пациента. Тъй като всички системи в организма са свързани помежду си, когато има нарушение в една от тях, това се отразява върху състоянието и функциите и на други системи. Ирисовата диагностика позволява да се видят тези причинно-следствени връзки и да се лекува първопричината за болестта. Това е основен момент в алтернативната медицина – разкриването на коренната причина на заболяването и отстраняването, а не лекуване само на последствията.
5. Ирисовата диагностика е бърза. Тя  отнема само около 20 – 30 мин. Това спестява много време, прекарано в различни здравни заведения за диагностика.
4. Ирисовата диагностика е напълно безвредна диагностика. Това е изключително важно, имайки предвид каква цена плащаме със здравето си, подлагайки се на радиоактивно облъчване или химическо натоварване при някои други методи на диагностициране.

- Какво се „вижда” чрез ирисовата диагностика?
- На практика ирисовата диагностика е огледало на цялостното ви здравословно състояние. Най-безпогрешна обаче, диагностиката на ириса е за проблеми с храносмилателната, опорно-двигателната, нервната, кръвоносната, ендокринната и пикочо-половата системи. Прегледът при ирисолог може да ви даде отговор за първопричината на много ваши оплаквания. Освен, че се откриват настоящи заболявания, ирисовата диагностика „вижда” заболявания, които вече са били лекувани и са дали отражение върху организма ви. Най-голямото предимство е, че се вижда към какви заболявания е предразположен човек и какво може да развие с времето. Ако вземете мерки навреме, вие съвсем реално може да се преборите с някои от слабостите на вашия организъм и да не развиете заболявания, които иначе биха се появили с течение на времето.
Ирисовата диагностика открива различни токсични отлагания в организма и може да засече смущения на клетъчно ниво, които с времето ще прераснат в сериозни здравословни оплаквания.

- Доколко може да се вярва на ирисовата диагностика?
- Преди всичко ирисовата диагностика е напълно безвредна. Организмът не се подлага на мъчителни процедури, вредно облъчване или друг вид интервенции. Основно предимство на ирисовата диагностика е, че тя дава информация за цялостното здравословно състояние на пациента. Всички системи в организма са свързани и, когато има нарушение в една от тях, се нарушават функциите и на други. Когато ние се преглеждаме по „стандартния начин”, най-често специалистите се насочват към проблема, който засяга тяхната област. Така например, когато отидете на кардиолог, той преглежда състоянието на сърцето ви и се концентрира да отстрани проблема локално – а именно да подобри здравословното състояние на кръвоносно-съдовата система. Причина за проблеми със сърцето обаче би могла да бъде нарушена функция на храносмилателната система, която с времето е дала отражение и на други части от организма.
Ирисологията е една много точна наука – показва и минали, и настоящи заболявания, както и наследствени предразположения. Десет години преди да се разболеете от определена болест, ирисът може да покаже, че вие сте предразположен към нея.

- А с какво лекувате откритите заболявания?
- На практика няма заболяване, което не може да се лекува с билки. Аз също лекувам с билки, като не използвам почти никакви лекарства. Разбира се, не отричам, че има тежки случаи, които се нуждаят от лекарска намеса. Ако виждам, че не мога да помогна на даден пациент, го препращам на лекар. Ирисовата диагностика не отрича официалната медицина, както някои смятат. Какво, например, мога да направя при спукан апендисит или спукана язва? Но ако тези заболявания са открити в по-ранна фаза, те могат да бъдат излекувани с билки. Така е и при камъни в бъбрeците, проблеми със сърцето и жлъчката.

- Казвате, че всичко може да се излекува с билки, а това означава ли и че няма болест, която да не може да се „прочете” в ириса?
- Абсолютно. Както споделих, болестта се вижда дори още преди пациентът да я е усетил. Това понякога е водило до конфликти с мои пациенти. Аз им казвам, че имат проблем с даден орган, но те категорично отричат и когато се срещнем отново след година или две, те ми споделят, че действително съм бил прав. Въпросът е в това, че е по-добре лечението да започне още в начален стадий, а не да се изчаква да минат години.
- Само че ние май чакаме болестта да ни повали на легло.
- В годината имам едва един или двама пациенти, които идват на профилактичен преглед. Българите не обръщат почти никакво внимание на профилактиката, а тя е много важна.

- Може ли билките, които предписвате, да се приемат заедно с предписаните от лекаря лекарства?
- Билките не натоварват черния дроб и като цяло организма, така че са съвместими с фармацевтичните лекарства.

- Какво представляват капсулите, сиропите и мехлемите, които предлагате?
- Използваме желатинови капсули. Съдържанието в тях е билкова смес, подготвена лично от нас и обработена само по механичен път. Сиропите са приготвени от билкови смеси, варени във вино. Мехлемите се приготвят с билкови извлеци, зехтин, борова смола и др.

- Всички ли ваши лечебни средства са на билкова основа?
- Да, но понякога се добавя захар и мед.

- Освен билките, вие предписвате и спазването на определена диета.
- Диетата, която съпровожда прочистването на жлъчката е задължителна, а за черния дроб е препоръчителна, т.е. да се избягват храните, които товарят черния дроб.

- Можете ли да помогнете и на хората, които нямат възможност да пътуват и да дойдат лично при вас?
- Човек, който си знае диагнозата, може да ни се обади и ние ще му изпратим билките.

 

Телефони за връзка:

064 610 510 - Vivacom

0885 246 059 - Mobiltel (A1)

0878 990 193 - Vivacom

0895 139 444 - Telenor

ЗА ПОРЪЧКА НА БИЛКИ И КОНСУЛТАЦИЯ:

Работно Време:
От Вторник до Събота (включително) 9:00 – 12:00 и 14:30 – 19:00 ч

Facebook: Ирисова диагностика Плевен
Skype: irispleven
E-mail: irispleven@abv.bg

Линк към: googlemaps


Вашият коментар:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван
Задължителните полета са отбелязани с *

*
*
 

    Времето

  • Реклама  Не сте въвели текст. Върнете се. Опитайте отново.