irispleven.com BG EN RU
Facebook
въведи текст за търсене:

 Полезни и интересни статии

Лековитите свойства на сребърната вода

Хората от древни времена са използвали лековитите свойства на среброто.

Среброто е естествен елемент от човешкия организъм. Според някои учени липсата на достатъчно сребро в организма води до неправилния начин на работа на имунната система и редица заболявания.

Сребърната вода (колоидно сребро) повлиява (изчиства) успешно над 650 различни микроорганизми, които причиняват болести, често доста трудно лечими с традиционната медицина. Някои от тях са:

* Акне, Алергии, Изгаряния, Кандида, Измръзнали места, Подути места, Пърхут, Себорея, Дерматит, Екземи, Псориазис, Ревматизъм, Артрит, Херпеси, Хламидия, Импетиго, Проказа, Лупус, Херпес Зостер, Стафилококови инфекции, Стрептококови инфекции, Инфекции на простатата, Хемороиди, Брадавици, Гъбички, Бяло течение, Сифилис, Гонорея, Трихофития, Кандидоза,

* Апендицит, Инфекции на пикочния мехур, Цистит, Холера, Колит, Гастрит, Лошо храносмилане, Токсемия (нарушената обмяна на веществата), Стомашни инфекции, Дизентерия,

* Паразити в кръвта, Отравяния на кръвта, Септицемия, Хепатит, Лаймска болест, Паразитни инфекции, Диабет, Менингит, Енцефалит, Кучешки парвовирус, Отслабване на имунната система,

* Кератит, Конюнктивит, Трахома, Възпаления на очите, ушите, устата и гърлото, Възпаление на сливиците, Синузит, Ринит, Настинки, Грип, Хрема, Сенна хрема, Магарешка кашлица, Инфекции на щитовидната жлеза, Малария, Скарлатина, Плеврит, Пневмония, Туберколоза,

* Бактерии, Гъбички, Вируси, други. Използва се за промивки, дезинфекция, гаргари, лапи, компреси и други. (При някои случаи се налага компресът да престои до 2 часа.)

* Сребърната вода е изключително ефикасна при третиране на някои кожни проблеми, белези, при отворени рани и язви и различни кожни инфекции и заболявания.

*Сребърната вода може да се използва за дезинфекциране на плодове и зеленчуци. Прилага се успешно против отслабване на имунната система и за бързото възстановяване след боледуване или след диети за отслабване.

* Колоидното сребро работи в много широк спектър без никакво увреждане на клетките на тялото. Колоидното сребро стимулира растежа на увредените тъкани и допринася за бързото им и ефективно възстановяване. При някои изследванията се установява, че при въздействие с колоидно сребро върху ракови клетки, те започват да намаляват и се превръщат в нормални такива.

Сребърната вода като предпазно средство

Сребърната вода като превантивен способ е ненадмината. Достатъчното количество дневно не допуска инфекции, болести и зарази. Тя служи като втора имунна система, което намалява натоварването върху естествената имунна система на организма и ефективно убива, това което тя е пропуснала.

Тази образно наречена "втора имунна система" действа паралелно и независимо в постоянна отбранителна линия – огромно предимство при отблъскването на нови зараждащи се инфекции или зарази. Хората страдащи от постоянно боледуване, особено през зимните месеци, могат най-добре да изпитат ползата от колоидното сребро, което ще ги направи по-издръжливи и ще засили жизнения им тонус.

Как действа?

Действието на сребърната вода върху микроорганизмите (бактерии, гъбички, вируси и други) се дължи на свойството на колоидните сребърни йони да взаимодействат с някои ензими в едноклетъчните микроорганизми, като на практика блокират нормалното функциониране на микроорганизмите. В резултат на това те биват умъртвени в рамките на не повече от няколко минути.
Бозайниците, влечугите и растенията не са с едноклетъчна структура и могат да се ползват предимствата на сребърната вода са, тъй като не е токсична за тях.

При приемане на сребърна вода през устата тя попада в стомаха където протичат някои чисто химически реакции, които водят до неутрализирането на част от сребърните йони от солната киселина в стомаха. Резултатът от взаимодействието на двете вещества е сребърен хлорид, който не е вреден за човешкия организъм, но и с нищо не е полезен. Останалата част от йоните на колоидното сребро преминават в кръвта и чрез кръвообращението се разпространяват из цялото тяло, което им позволява да въздействат директно върху инфекцията. За приблизително едно денонощие 97% от среброто се елиминира от жлъчката и черния дроб и се отделя от организма.

Друг ефект на сребърната вода е нейното въздействие върху деленето на клетките и образуването на нови. В резултат на това влияние в организма се произвежда по-голямо количество недиференцирани клетки, които имат пряка роля при възстановяването на увредените тъкани при бозайниците.

Преди всичко обаче действието на колоидното сребро върху човека все още не е напълно изследвано и е възможно да има неоткрити странични въздействия.
Затова не предозирайте!

Приложението на среброто

Приложението на среброто в днешно време е най-вече като колоидно сребро с концентрация във вода или така наречената сребърна вода. Тя се получава чрез електролиза, от сребърния катод във водата се отделят отрицателно заредени сребърни йони. Концентрацията на колоидно сребро във водата зависи от времето, за което е произтичала електролизата, както и от силата на напрежението и тока в електродите.

Препоръчителната доза сребърна вода, която можем да приемаме, без да навредим на здравето си, но същевременно да извлечем максимална полза, варира според различните източници, но общо взето се движат в рамките между 50микрограма и 200микрограма дневно, според различното предназначение на приема.

Сребърната вода се абсорбира от различните организми в различна степен, както и полученото в тялото количество зависи от начина на приложение. Например, при пиене получените количества са едни, а при почистване на рани са други. Абсорбиране се получава дори и при просто почистване на кожата със сребърна вода против акне и гъбички или под формата на капки против хрема или конюнктивит.

Количеството, което се натрупва в организма за една година, и може да причини заболяването Аргирия, е от 1гр. до 6гр. Разбира се, за да натрупате такова количество, е нужно да приемете десетки литри сребърна вода, което прави предозирането изключително трудно, но все пак има и такива случаи.

Трябва да се има предвид, че въпреки хилядите позитивни отзиви от цял свят, положителният ефект на колоидното сребро не е напълно доказан, а предозирането може да доведе до заболяването Аргирия, при което цветът на кожата на болния придобива зелен или син цвят.

Предимствата на сребърната вода

Предимствата на сребърната вода са, че не е токсична за бозайници, влечуги и растения, които не са с едноклетъчна структура. Едноклетъчните имат различен кислороден метаболизъм и именно там се крие тяхната слабост, защото това ги прави неустойчиви на сребърната вода. Самото присъствие на колоидно сребро до едноклетъчни влияе на техния прием на кислород и буквално ги задушава за минути – нещо, което антибиотикът не може да направи. Мъртвите микроорганизми в последствие се изчистват от организма чрез имунната и лимфна система. Всеки антибиотик влияе само на няколко вида болестотворни микроби, а сребърната вода убива абсолютно всички именно поради различния си начин на действие.

Друг недостатък на антибиотиците е, че те убиват много от жизненоважните ензими в човешкото тяло. Сребърната вода не влияе по този начин, защото тези ензими са напълно различни от тези на едноклетъчните. Колоидното сребро действа по-ефективно и с по-малко странични и вредни ефекти. Много хора се изразяват за сребърната вода, че тя е един вид алтернативна имунна система.

Сребърната вода е незаменима за възстановяване на имунитета особено след тежко боледуване. Когато имунитетът ни отслабва, болестите ни засягат по-често и оздравяването става трудно. Някои експерти наричат сребърната вода "втора имунна система" именно поради нейното действие, което помага на отслабналия ни имунитет да се възстанови и пречи на заболяванията да се развият в организма ни. Разбира се, когато усетим някакво здравословно неразположение, не бива да си назначаваме лечение сами. Винаги първо се консултирайте с лекар!

 

Телефони за връзка:

064 610 510 - Vivacom

0885 246 059 - Mobiltel (A1)

0878 990 193 - Vivacom

0895 139 444 - Telenor

ЗА ПОРЪЧКА НА БИЛКИ И КОНСУЛТАЦИЯ:

Работно Време:
От Вторник до Събота (включително) 9:00 – 12:00 и 14:30 – 19:00 ч

Facebook: Ирисова диагностика Плевен
Skype: irispleven
E-mail: irispleven@abv.bg

Линк към: googlemaps


Вашият коментар:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван
Задължителните полета са отбелязани с *

*
*
 

    Времето

  • Реклама  Не сте въвели текст. Върнете се. Опитайте отново.